[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light” header_font_size=”16px” header_text_shadow_style=”preset1″]

 La Carihuela is een van de bekendste vissersplaatsje van de Costa del Sol.

De wijk La Carihuela is al jaren lang erg geliefd bij de Nederlanders. Maar ook Spanjaarden komen van heinde en ver om hier van de heerlijke visgerechten te genieten. Aan de levendige brede verkeersvrije wandelpromenade langs het strand en de parallel lopende verkeersvrije straat achter de promenade vindt men lage, witte, soms piepkleine vissershuisjes en een aaneenschakeling van sfeervolle terrasjes, winkeltjes, tapabars, pubs, tearooms en (vis-)restaurants

Ligging: aan de zuidkust van Spanje(Costa del Sol), in een vlakke soms licht hellende omgeving.

  • Afstand tot centrum van Torremolinos 1 kilometer,
  • Malaga 14 kilometer en naar de luchthaven 10 kilometer.
  • In de omgeving liggen schilderachtige dorpjes als Arroyo de la Miel, Benalmadena-pueblo en het pittoreske bergdorpje Mijas, allen per openbaar vervoer bereikbaar.
  • Binnen een straal van 200 kilometer liggen wereldberoemde steden als Sevilla, Cordoba en het veel bezongen Granada met vele historische gebouwen die getuigen van hun glorieuze verleden, alsmede bekende plaatsen als “los Pueblos Blancos”(de witte dorpjes) Coin, Ronda, Fuengirola, Marbella, Malaga en de omstreden Britse kroonkolonie Gibraltar.
  • Medische hulp Nederlandse Huisarts, 23 apotheken. Ziekenhuis in Malaga.
  • Strand Het Carihuela-strand is een 2300 m lang en 40-50 m breed zandstrand, dat loopt door de wijken Carihuela en Montemar van de “rots” (Castillo de Stanta Clara) tot de jachthaven van Benalmadena en dat vrij geleidelijk in zee afloopt. U kunt daar ligbedden, parasols en waterfietsen huren. En leuke activiteit is de bananaski. Er zijn douches, toiletten, EHBO -post en vele strandpaviljoens.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]