Bezienswaardigheden, attracties en wetenswaardigheden.

[toggle title=”Klik Hier voor een overzicht van enkele excursies die we zoal organiseren….”]Excursie naar Estepona, De grens van Gibraltar en Casares.

Francis onze organisator gids, brengt ons eerst naar Estepona voor een rondleiding door het oude dorp wat door de gemeente samen met de bewoners heel mooi is opgeknapt. Van daaruit rijden we naar de grensplaats La Linea voor de koffie met een prachtig uitzicht op de Rots van Gibraltar. Dan vervolgen we onze weg het binnenland in richting Casares waar we lunchen in een gezellige Venta, waar de eigenaresse Mary Cruz een heerlijk 3  gangen menu voor u kookt.  incl. drankje naar keuze 10.00 euro (niet verplicht) Het terras van de Venta bied een heel mooi uitzicht. Na de lunch bezoeken we Casares een bijzonder mooi en artistiek dorp waar de stichter van Andalucie Blas Infante geboren is. Onderweg verteld Francis allerlei wetenswaardigheden over de streek en de dorpen erg interessant.

Excursie naar El Torcal en El Chorro

Bij Malaga gaan we het binnenland in en stoppen in Antequera voor de koffie. Dit wordt ook wel de “antieke”stad genoemd vanwege zijn vele kloosters kerken en paleizen. Daarna naar het natuurpark El Torcal met unieke rotsformaties, vandaar de bijnaam “pannenkoekgebergte” Na dit bezoek gaan we naar de schitterende bossen en stuwmeren van El Chorro, daar houden we lunchpauze. daarna een laatste stop bij de spectaculaire kloof waar de film  “Orient Express” is opgenomen en via de sinaasappel-en citroenplantages terug naar de kust.

Excursie met de trein van Algeciras naar Ronda via de Struikrovers route

Met de trein naar Ronda via de kust van Marbella naar Algeciras waar er vrije tijd is alvorens we met de trein naar Ronda gaan via een prachtige route dwars door de bergen met 13 romantische stationnetjes  die ook wel de “struikroversroute’ word genoemd. In Ronda, vooral bekend van wegen zijn diepe kloof en historisch centrum, is er vrije tijd om de stad te bezichtigen dan gaan we via een andere weg terug naar de kust langs krijtrotsen en dalen af naar San Pedro.

Meer excursies volgen

[/toggle]

Parque la Bateria
Te bereiken wandelend via kleine hellende straatjes of met de bus. . Het is een vrij groot park, met in het midden een grote vijver met roeiboten die in het weekend te huur zijn. Aan de rand staat een ronde toren, waar men via trappen rondom naar boven kan lopen. Dit word beloond met een prachtig uitzicht over Torremolinos en Carihuela. In de toren is ook een lift aanwezig. Voor de jeugd is er een speeltuin. In het weekend draait een ouderwetse draaimolen.

Aqualand Torremolinos
Waterpretpark voor jong en oud.
Openingstijden: 20 Mei tot 10 September . In Juli/Augustus van 10.00-19.00. In Mei/Juni/September 11.00-18.00.

Tivoli World
Attractiepark voor het gehele gezin in Benalmadena. Veel kermis attracties, achtbanen, karting, Wild West- en Flamenco shows, winkels en restaurants. Openingstijden: van Maart t/m Oktober maar in het laagseizoen zijn er beperkte toegangsdagen. In Juli is Tivoli open van 17.00 tot 01.00 s’nachts en in Augustus van 18.00 tot 02.00 s’nachts.

Crocodile Park
Krokodillenpark tussen Carihuela en Torremolinos centrum. Rondleidingen en demonstraties. Openingstijden: Juni-September van 10.00-19.00. Maart/April/Oktober 10.00-18.00.

Sea Life in Benalmadena
Met haaien, roggen, schildpadden, octopussen en vissen. Sea Life is gelegen in de jachthaven van Benalmadena. De dichtstbijzijnde busstop is Benalmar. Openingstijden April-November: maandag-zondag van 10.00-18.00, in Juli/Augustus open tot 24.00.

Malaga
De belangrijkste bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar in het centrum van Malaga. Vanaf treinstation Alameda is het 15 minuten lopen naar Marques de Lario, een belangrijke winkelstraat in Malaga. Naar de hoofd attracties is 5-15 minuten langer lopen.
– Kathedraal la Manquita
– Alcazaba (groot moors paleis-fort)
– Romeins Theater (naast Alcazaba)
– Gibralfaro (kasteel boven het Alcazaba)
– Picasso Museum (schilderijen en foto’s)in Palacio de Buenavista

Feria´s en fiestas
Cruces de Mayo 3 mei
Feria de San Miguel laatste week september
Dia del Turista 1e donderdag september
Romeria San Miguel zondag voorafgaand aan feria
Semana Santa in Torremolinos. Tijdens de Semana Santa vinden in Torremolinos op Palmzondag, dinsdag, (goede) vrijdag en 1e Paasdag processies plaats.

Markt in Torremolinos
Donderdag van 10.00 tot 14.00 uur op het Recinto Ferial
Zondagmorgen is er een rommelmarkt of rastro op hetzelfde terrein.

Meer markten klik hier

Biopark Fuengirola klik hier om naar de website te gaan.

Vlinderpark in Benalmadena Klik hier naar de website

Crocodillenpark Torremolinos klik hier

 

webcam playa miquel
Webcam Playa Miguel

Webcam Torremolinos